İnsanlar diş çürümesi, travma, periodantal hastalıklar gibi sebeplerle diş kaybı yaşayabilir. Bu durumda bu diş kaybının hem estetik hem de sağlık açısından oluşturduğu eksikliği tedavi etmek için karşınıza çıkacak çözümlerden biri de dental implanttır. İmplant, diş kaybı yaşanan bölgelerde dişin yerini alması için yapay titanyum bir kökün kemiğe yerleştirilmesi işlemidir.
İmplant işlemi alanında uzman diş hekimlerince yapılan bir işlemdir. Ağız içinin detaylı bir şekilde muayene edilmesi, kişinin kemik yapısı dikkatle incelenmelidir. Çene kemiği yeterli seviyede değilse eğer kişiye implant uygulaması yapılamaz. Klas Diş tecrübe ve uzmanlığıyla implant için doğru tanıyı koyar ve başarılı bir cerrahi ile işlemi tamamlar.
İmplant tedavisi, diğer tedavi yöntemlerine göre kullanımı daha kolaydır ve daha yüksek konfor sağlar. Bunun dışında köprü gibi diğer dişlere müdahale edilmeden sadece eksik dişin tamamlanması implant ile mümkündür.
Dental İmplant
Diş çürümesi, travma ve doğuştan eksik dişi olması gibi nedenlerden dolayı diş eksikliği bulunan kişilere uygulanan kalıcı protez işlemine implant tedavisi denir. Bu kapsamda; dental implant uygulaması cerrahi bir işlemdir. Sabit protez olduğu için hastalara büyük avantajlar sağlar. Ömür boyu kullanılabilir. Diş eksikliği ile yaşamak insanları hem estetik hem de ağız fonksiyonu açısından rahatsız eder. Konuşma bozukluğu, çiğneme bozukluğu ve estetik görüntü problemler büyük sorun yaratır. İmplant tedavisi sayesinde bu sorunlar kalıcı olarak çözülür. Yoğun talep görmesi nedeni ile piyasada çok farklı implant markaları bulunur. Güvenilir diş hekimleri tarafından uzun yıllar kendi dişiniz gibi kullanabileceğiniz implant modellerine sahip olabilirsiniz.
İmplant Nasıl Yapılır?
Lokal anestezi ile uygulanır. İşlem öncesi bir hazırlık süreci bulunur. Bu süreç içerisinde diş çürükleri, damak sorunları ve diş eti hastalıkları giderilir. Ağız hijyeni ve sağlığı yerinde olmadan dental implant uygulaması tavsiye edilmez. Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra implant videsi yerleştirme işlemi yapılır. Damak üzerine 2 santimetrelik bir kesi atılır. Bu kesi içerisinden girilir ve çene kemiğinde vida için yer açılır. Hastanın yaşına göre greft ekimi de gerçekleştirilir. Vida yerleştirildikten sonra dikiş atılır ve çene kemiğine kaynaması beklenir. İşlemden 1 hafta sonra dikişler alınır.
Kemiğe tutunması için en az 3 ay beklenir. Bu sürenin sonunda yapılan kontrol sonucunda implant üstü protezin ölçüsü alınır. Protez rengi ve ölçüsü hastanın doğal dişlerine uygun alınır. Protez uygulandıktan sonra yapıştırılır ve işlem tamamlanır.
İmplant Avantajları Nelerdir?
Araştırmalar neticesinde kaliteli implant modeli kullanılarak el tecrübesi gelişmiş cerrah tarafından uygulanan tedavi hastalara birçok yönden avantaj sağlar. Bu kapsamda; dental implant avantajlarını sıralayacak olursak:
Kişinin kendi dişi gibi görünür ve mükemmel derecede estetik bir diş dizilimi sağlar.
Ağız içerisinde hareket etmediği için akıcı konuşma ve tam performans ile çiğneme fonksiyonu kazandırır.
Gülüş tasarımına katkı sağladığı için özgüven artışına ve daha aktif bir sosyal hayatın olmasına yardımcı olur.
Diğer dişlere dokunulmadan işlem yapma olanağı tanıdığı için ağız sağlığı büyük oranda korur.
İmplant uygulaması mutlaka çene cerrahı tarafından uygulanmalıdır. Tedavinin temelinde doku sayısı ve doku bütünlüğünü koruma olmalıdır. Bu sayede beklenen avantajlar elde edilebilir.
İmplant Kimler İçin Uygundur?
Yeterli derecede kemik sağlığı bulunan ve diş eti sorunu olmayan herkes dental implant tedavisi için uygun bir adaydır. Tedavi öncesinde hekim tarafından fiziki muayene uygulanır. Bu muayene sırasında çene kemiğinin boyutu ve kalınlığı, diş etlerinin sorunu ağız içi hijyeni ve enfeksiyon durumu kontrol edilir. Buna ek olarak hastanın genel sağlık durumu, var olan kronik rahatsızlıkları ve kullandığı ilaçlar değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda doktor işlem için uygun olup olmadığına karar verir. Köprü gibi tedavi yöntemleri hastaların diğer sağlıklı dişlerinin yapısını bozar.
Köprünün geçmesi için sağlıklı dişler bir miktar küçülür. Bu nedenle diğer dişlerin sağlığı tehlikeye girer ve ömrü azalır. Özellikle yaşı genç olan hastalarda tercih edilecek en son tedavi yöntemidir.
İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır?
Diş hekimliğinde hastalar genellikle tedavi olmak istemez ve dişçi fobisi denen bir rahatsızlık söz konusudur. Ciddi ağrı ve acıların yaşanacağı korkusu ile dişler geri dönüşü olmaksızın kaybedilir. Teknolojik imkânlar dâhilinde anestezi teknikleri geliştirilmiştir. Anestezi yöntemi, hekimin el tecrübesi ve hastanın ağrı eşiği göz önünde bulunduğunda dental implant uygulamasında ağrı yok denecek kadar azdır. El becerisi gelişmiş olan çene cerrahları dokuya maksimum saygı prensibi ile tedavi düzenler. Doku bütünlüğü ne kadar korunursa hastanın ağrı ve acı hissi o kadar az olur.
Genel olarak implant tedavisi yaptıran hastaların yorumları okunduğu zaman konforlu ve ağrısız bir işlem olduğu tespit edilmiştir. Fiziki muayene sırasında hekiminize danışarak ağrı derecesini öğrenebilirsiniz.
İmplant Fiyatları Nedir?
Tedavi planı kişiye özel olarak hazırlanır. Ayrıca dental implant uygulamasını diğer diş tedavisinden ayıran en önemli özellik kişiselleştirilmiş bir tedavi olmasıdır. Bu nedenle tedavi ücretleri sabit değildir. Kullanılan implantın markası, hekimin tedavi ücretleri, hazırlık aşamasında yapılan uygulanan tedaviler ve hastanenin bulunduğu konum göz önüne alınarak tedavi fiyatları düzenlenir. Kliniğimizde her hastamıza özel tedavi ve teknikler kullanıyoruz. Sizler de kaliteli ve ömür boyu kullanabileceğiniz implant tedavisi için klas diş polikliniğimizi seçebilirsiniz.